KODU
FREYA CATERING – Eesti esimene jätkusuutlik catering Michelin Guide’i nominentidelt
Freya Catering on Eesti esimene jätkusuutlik cateringiteenus, püüdes iga sündmuse, kohvipausi, lõuna- ja õhtusöögi ning pidustuse toitlustamisega vähendada meie kõigi jalajälge. Michelin Guide’i nominentide Kristjan Peäske ja Janno Lepiku eestvedamisel oleme pühendunud külluslike maitsete, täisväärtusliku toidu, hea teeninduse ja ilusate elamuste loomisele, unustamata sealjuures hoida ka meid ümbritsevat keskkonda. Freya on esimene Green Key tunnustusega Catering teenuse pakkuja Eestis.
Miks me hoolime jätkusuutlikkusest?
Sest me mööname, et toitlustusvaldkond ei ole jätkusuutlik, kuid tunneme suurt vastutust keskkonna ees, olles suunanäitajaks kestliku maailma loomisel ja andes oma panuse rohelisema tuleviku heaks.
Oma köögis kasutame võimalikult palju puhast ja kodumaist toorainet, mis pärineb kohalikelt väiketootjatelt ja eetilistelt partneritelt, olles samal ajal võimalikult väikse ökoloogilise jalajäljega. Toorainet omakorda tarbime vastutustundlikult, kasutades seda otsast lõpuni ning võimalikult väheste jääkidega. Toiduvalmistamisel tekkivad kõrvalsaadused püüame realiseerida köögis – näiteks fermenteerimisel leiame kasutust nii fermenteeritavale toormele, kui protsessist ülejäävale vedelikule ning roogade valmistamisest ülejäävad lõiked saavad põhjaks maitsvale puljongile.
Taimsed valikud on meie menüü keskne osa, hõlmates endas ka vegan, laktoosi- ja gluteenivabu valikuid, ning kala- ja liharoogade osas teeme toorme valikul jalajäljest lähtuvaid mõtestatud otsuseid. Selle hankimisel väldime ohustatud liike ning kõik kala ja mereannid omavad MSC-sertifikaati.
Jäätmete minimeerimine ja sorteerimine on meie maailmavaate loomulik osa. Sündmuse toitlustusel tekkinud jäätmed (ettevalmistusel, sündmuse ajal ja koristuse käigus) teisaldame ise, misjärel me need sortieerime ja biojäätmetest saab energia Maardu biogaasijaamas. Toidu ülejäägid annetame Eesti Toidupangale. Me ei kasuta ühekordseid serveerimisvahendeid, roogade mugavaks serveerimiseks kodus kasutame Ringo ringlusvaagnaid.
Kõige selle juures peame oluliseks ka toidulaua visuaalset poolt – et see vastaks Sinu ootustele, pakuks silmailu külalistele ja oleks vaatamist väärt element kogu sündmuse kontseptsioonist. Seda mõistagi jätkusuutlikult.
Meie tegevust juhivad muutused, mida tahame maailmas näha. Loodame, et jagad meie maailmavaadet, ning saame olla sinu järgmise sündmuse korraldamise partneriks. Pakkumise saamiseks kirjuta meile catering@freyafoodbar.ee
Jätkusuutliku maailma toovad Sinuni:
Janno Lepik
Michelin Guide parim noorkokk 2022
Kristjan Peäske
Sommeljee ja roheentusiast